Basescu: Nu este permis ca bancile sa impinga toata nesabuinta lor "in spinarea celor care au credite"

Postat la 17 octombrie 2010 19 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat ca inca se mai depun amendamente in Parlament pentru modificarea Ordonantei 50 privind creditele si ca asteapta sa vada varianta finala pentru a stabili daca promulga legea de aprobare sau nu.

"Pana nu este analizata, nu ma pot pronunta, dar, in orice caz, voi incerca sa tin un echilibru intre interesul cetatenilor care au luat credite si interesul de a avea un sistem bancar sanatos. Voi tine acest echilibru, indiferent de cine s-ar supara, bancile sau beneficiarii de credite", a afirmat Traian Basescu la Pro TV.

Presedintele a adaugat, pe de alta parte, ca nu este permis ca bancile sa impinga toata nesabuinta lor din perioada in care dadeau credite cu buletinul "in spinarea celor care au credite" si ca riscul trebuie impartit.

"In momentul de fata este un exces de lichiditate pe piata, in conditiile in care bancile totusi nu crediteaza asa cum ne-am dori economia. (...) Bancile au uitat acum si apelurile guvernatorului Bancii Nationale si apelurile mele din perioada in care dadeau credite cu buletinul. Au uitat, iar acum se uita in traista si constata ca tot mai multe credite au devenit neperformante", a afirmat Basescu.

Detalii pe www.incont.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-nu-este-permis-ca-bancile-sa-impinga-toata-nesabuinta-lor-in-spinarea-celor-care-au-credite-7488155
7488155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.