Barometrul industrial: A crescut activitatea, dar nu şi optimismul managerilor

Postat la 24 octombrie 2017 36 afişări

În luna septembrie, activitatea în industrie s-a înviorat vizibil, şapte din unsprezece indicatori analizaţi arătând creşteri, uneori substanţiale. Activitatea a influenţat majorarea costurilor de producţie şi a importurilor de materii prime, dar nu a îmbunătăţit şi optimismul şefilor de firme.

Barometrul industrial: A crescut activitatea, dar nu şi optimismul managerilor

Volumul producţiei arată o creştere semnificativă de la 56 la 64 de puncte şi o revenire la vârful înregistrat în martie. Stocurile au urcat timid de la 41 la 43, dar au rămas în zona de contracţie (sub 50). Comenzile noi au progresat de la 55 în august la 62 în septembrie. Un salt destul de puternic, probabil şi pe fondul încheierii perioadei de vacanţă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.