Banca Mondială estimează câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul crizei provocate de COVID-19

Postat la 31 martie 2020 511 afişări

Banca Mondială estimează câte milioane de oameni ar putea trăi în sărăcie la finalul crizei provocate de COVID-19

Criza provocată de pandemia de coronavirus va avea efecte asupra economiei.Milioane de oameni ar putea ajunge să trăiască în sărăcie

În SUA, peste 3 milioane de oameni au făcut cereri pentru a fi ajutaţi de stat ca urmare a trimiterii în somaj

Criza economică provocată de pandemia de coronavirus ar putea trimite încă 11 milioane de oameni în sărăcie numai în zona Asiei de sud-est, scrie CNN, citând un raport al Băncii Mondiale. Potrivit specialiştilor în economie de la Banca Mondială, cetăţeni din China, Indonezia, Papua Noua Guinee, Filipine, Malaezia şi Thailanda sunt în pericol de a rămâne fără locuri de muncă.

Noile predicţii ale Băncii Mondiale arată o creştere regională de 2.1% pentru 2020, faţă de 5.8% cât a fost în 2019. Dacă această criză se va extinde pe şi mai mult timp, acel 2.1% s-ar putea transforma în 0.5%.

În China, epicentrul pandemiei de coronavirus, Banca Mondială a proiectat o scădere a creşterii economice pentru 2020 de la 6.1% la 2.3%. În scenariul continuării crizei, 2.3% s-ar putea transforma în 0.1%.

Această încetinire a economiei globale ar putea avea consecinţe majore, scrie CNN, care notează că ultima dată când China a experimentat o astfel de contractare a economiei, în 1976, pe vremea lui Mao Zedong, a rezultat un deceniu de tumult.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
banca mondiala,
criza,
provocare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.