Cercetătorii germani plănuiesc să emită un certificat de imunitate pentru a le permite persoanelor care au fost în carantină să se reîntoarcă în societate

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 31 martie 2020 326 afişări

Cercetătorii germani plănuiesc să emită un certificat de imunitate pentru a le permite persoanelor care au fost în carantină să se reîntoarcă în societate

Cercetătorii germani plănuiesc să emită un „certificat de imunitate” împotriva coronavirusului pentru a facilita o tranziţie corespunzătoare către viaţa post-carantină, în contextul în care felul în care cancelarul Angela Merkel a gestionat criza actuală a produs o creştere substanţială în sondaje, scrie The Telegraph.

Certificatul va indica faptul că persoana în cauză a avut virusul, s-a însănătoşit şi este pregătită se reintre în societate şi să se reîntoarcă la muncă. Cercetătorii plănuiesc să testeze 100.000 de oameni, urmând să studieze în detaliu pacienţii care au reuşit să se recupereze.

De asemenea, cercetătorii vor folosi informaţiile pentru a determina un mod adecvat de încheiere a perioadei de carantină, incluzând aici redeschiderea şcolilor şi autorizarea adunărilor publice.

Certificatele de imunitate fac parte dintr-un proiect creat de Centrul Helmholtz de Cercetare în domeniul Infecţiilor din Braunschweig în care vor fi efectuate mai multe analize de sânge de depistare a anticorpilor produşi împotriva noului coronavirus în rândul populaţiei germane, potrivit Der Spiegel.

„Cei care sunt imuni vor primi un certificat care, de exemplu, le va permite să fie scutiţi de orice restricţii (cauzate de carantină) în cadrul locului de muncă”, a spus Gerard Krause, epidemiologul care conduce proiectul.

Testele efectuate le vor oferi cercetătorilor o înţelegere mai detaliată asupra numărului oamenilor infectaţi, indicând proporţiile în care populaţia a contactat fără să ştie virusul. În plus, proiectul va îmbunătăţi testele de sânge care indică gradul de imunitate la coronaviruşi, nu doar pentru COVID-19.

În ciuda faptului că Germania este pe locul cinci în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, ţara înregistrează una dintre cele mai mici rate de deces – fapt datorat în mare parte regimului proactiv de testare implementat de guvern.

Felul în care guvernul german a gestionat pandemia de coronavirus a dus la o creştere în rata de popularitate a cancelarului Angela Merkel, care înregistrează în prezent o cotă de aprobare cuprinsă între 32% şi 35%, o creştere de până la şapte procente comparativ cu datele înregistrate înainte de pandemie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.