O nouă criză afectează toate bursele, de la Madrid şi până la Frankfurt după ce preţul petrolului a ajuns la minimul ultimilor 18 ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 martie 2020 343 afişări

O nouă criză afectează toate bursele, de la Madrid şi până la Frankfurt după ce preţul petrolului a ajuns la minimul ultimilor 18 ani

Bursele europene scad luni, în contextul în care preţurile petrolului au atins cel mai redus nivel din ultimii 18 ani.

Astfel, indicele pan-european Stoxx 600 înregistra o scădere de 2,4% la scurt timp după deschiderea şedinţei de tranzacţionare, în timp ce indicele german DAX scădea cu 1,7%.

În acelaşi timp, indicele FTSE 100 indica o scădere de 2,8% la Londra, în timp ce indicele francez CAC 40 scădea cu 3,2%, iar indicele spaniol IBEX înregistra o scădere de peste 2,7%.

Compania franceză Airbus, listată la Paris, a înregistrat o scădere de aproape 10%, întrucât activitatea companiei este grav afectată de cererea redusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
burse europene,
frankfurt,
madrid,
minim,
indice

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.