Francezii, furioşi faţă de guvern şi elite în criza COVID-19: „Ştiau şi au decis să ne sacrifice. Niciun test pentru săraci”

Postat la 30 martie 2020 476 afişări

Francezii, furioşi faţă de guvern şi elite în criza COVID-19: „Ştiau şi au decis să ne sacrifice. Niciun test pentru săraci”

Între deficitul de măşti şi depistarea tardivă francezii judecă din ce în ce mai sever acţiunile guvernamentale.

Hashtagul #IlsSavait (EiŞtiau), asociat cu #OnNoublieraPas (NuVomUita) sunt în trending pe reţelele de socializare în ultimele zile

Aceste cuvinte cheie concentrează acum toată furia şi, de asemenea, o formă de anxietate”, explică Pascal Froissart, lector la Universitatea Paris VIII şi cercetător

„Numărul de cazuri pozitive se dublează la fiecare trei-patru zile”  După aproape două săptămâni de izolare coronavirusul continuă periculos să progreseze în Franţa. În acelaşi timp neîncrederea faţă de guvern creşte. Dacă popularitatea preşedintelui Emmanuel Macron şi a premierului Edouard Philippe e în creştere, 73% dintre francezi cred că guvernul nu este la înalţime potrivit unui sondaj al Institutului Elabe publicat miercuri, relatează 20minutes.fr.

Între deficitul de măşti şi depistarea tardivă, francezii judecă din ce în ce mai sever acţiunile guvernamentale. Hashtagul #IlsSavait (EiŞtiau), asociat cu #OnNoublieraPas (NuVomUita) (sau #OnNoublieraRien – « NuUitămNimic ») au apărut pe reţelele de socializare în ultimele zile şi sunt acum printre cele mai populare pe Twitter. Mulţi internauţi dau vina pe executiv pentru că nu au anticipat criza de sănătate. Ei acuză autorităţile că au întârziat să reacţioneze şi că nu sunt suficient de transparente în gestionarea crizei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
francezi,
criza,
guvern,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.