Vanzarile de Windows au scazut pentru cel de-al doilea trimestru consecutiv

Autor: Roxana Cristea Postat la 22 iulie 2011 17 afişări

Vanzarile sistemului de operare al Microsoft, Windows, au scazut pentru cel de-al doilea trimestru consecutiv, motivul fiind trecerea consumatorilor de la calculatoare la tablete.

Microsoft a raportat un venit net de 5,89 de miliarde de dolari in cel de-al patrulea trimestru fiscal, in crestere cu 30% fata de anul anterior, informeaza New York Times. Cresterea a fost condusa, in principal, de vanzarile consolei de jocuri Xbox 360. Potrivit companiei, veniturile totale ale companiei au crescut cu 8,5%, la 17,37 de miliarde de dolari.

"Ne apropiem cu pasi repezi de un rezultat ce indica un an fiscal solid", a declarat Peter Klein, directorul financiar al Microsoft. Veniturile din vanzarea de produse Windows au scazut cu 1%, la 4,74 miliarde de dolari. Acest lucru s-a intamplat pentru cel de-al doilea trimestru consecutiv si este o tendinta asteptata de executivii companiei se asteapta sa continue.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
software,
Microsoft,
Windows,
vanzari,
PC
/actualitate/afaceri/vanzarile-de-windows-au-scazut-pentru-cel-de-al-doilea-trimestru-consecutiv-8515392
8515392
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.