Udrea le cere regilor asfaltului sa lucreze 2 ani pe datorie. Facturile, achitate dupa alegeri, in 2013

Postat la 10 ianuarie 2011 16 afişări

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat un anunt de intentie pentru o licitatie-mamut de 13,87 miliarde lei - 3,2 miliarde euro. Udrea ii trimite pe constructori la cumnatul lui Geoana, de la Eximbank.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat vineri anuntul de intentie privind organizarea unei licitatii-mamut, in valoare de 13,87 miliarde lei, echivalentul a 3,2 miliarde euro, pentru Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Noutatea programului, despre care Udrea a spus ca va fi cel mai mare plan de investitii in infrastructura de dupa '89, este ca cei care vor finanta lucrarile in primii doi ani vor fi chiar constructorii. Statul va achita facturile abia din 2013, adica dupa alegerile electorale. Reprezentantii drumarilor spun ca firmele romanesti s-au obisnuit sa lucreze fara bani, "sa finanteze statul", aratand ca nu finantarea si banca sunt problema, ci important este daca vor reusi sa primeasca vreo lucrare dintre cele care se vor scoate la licitatie. "Noi ne imprumutam de la banca sa avem lucrari, sa pastram locurile de munca, sa achitam impozite si taxe. Noi platim dobanzi consistente la banci si asteptam banii de la stat, contravaloarea lucrarilor executate, uneori si cativa ani, timp in care suntem penalizati daca intarziem vreo plata la buget", a declarat pentru gandul Costel Casuneanu, presedinte Pa&Co International, unul dintre asa-numitii regi ai asfaltului, cu o avere estimata la circa 200 milioane euro, conform "Topului Forbes 500 miliardari".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
asfaltari,
drumari,
licitatii,
Udrea,
constructori
/actualitate/afaceri/udrea-le-cere-regilor-asfaltului-sa-lucreze-2-ani-pe-datorie-facturile-achitate-dupa-alegeri-in-2013-7875727
7875727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.