Trilulilu valoreaza 1 mil. euro

Postat la 12 decembrie 2007 3 afişări

Fondatorii platformei de file sharing Trilulilu au vandut 10% din actiuni pentru 100.000 de euro, ceea ce evalueaza afacerea la 1 milion de euro. Cumparatorul este Alexis Bonte, antreprenor de origine franceza. Trilulilu a refuzat in prima parte a acestui an o oferta de preluare din partea Neogen, pentru 80.000 de euro.

Tranzactia evalueaza Trilulilu la aproximativ un milion de dolari, o evolutie exploziva a afacerii avand in vedere ca site-ul a fost lansat oficial in luna ianuarie a acestui an si nu este nicidecum o idee originala, fondatorii sai – cinci tineri clujeni in frunte cu Sergiu Biris, "crocodilul sef", inspirandu-se din succesul inregistrat de YouTube. Site-ul american de file-sharing a fost cumparat anul trecut de Google pentru un pret de 1,65 de miliarde de dolari.

Discutiile privind o posibila vanzare a unui procent din companie au inceput in urma cu cateva luni.

Cumparatorul si totodata cel care a pornit aceste discutii, Alexis Bonte, este un antreprenor francez cu experienta de opt ani in e-commerce, cunoscut in industria online europeana in special pentru implicarea timpurie in site-ul de turism lastminute.com, vandut acum doi ani pentru un miliard de dolari. Bonte, care este de asemenea board member intr-o serie de companii, printre care Centrofarm, GeneralCom sau CPH Pharma, va contribui in Trilulilu cu experienta acumulata in internet.

“Obiectivul nostru este ca Trilulilu.ro sa devina cel mai cunoscut si vizitat site din Intenet-ul romanesc, iar pentru asta avem nevoie de o echipa puternica, dar mai ales foarte bine pregatita in toate aspectele legate de provocarile mediului online”, spune Sergiu Biris, directorul Trilulilu, in cadrul unui unui comunicat de presa.

“Trilulilu este una dintre surprizele acestui an in online-ul din Romania. I-am cunoscut pe baieti acum cateva luni si pot spune ca sunt printre putinele echipe cu adevarat pasionate de crearea unui produs de exceptie si de importanta accentului pus pe utilizator. A fost natural sa doresc sa ma implic in sustinerea dezvoltarii proiectului”, declara Alexis Bonte, noul actionar Trilulilu.

Povestea afacerii Trilulilu o puteti gasi in numarul 133 din BUSINESS Magazin

Cititi si despre alte initiative ale familiei Bonte in domeniul online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT,
software,
internet,
Alexis Bonte,
Trilulilu
/actualitate/afaceri/trilulilu-valoreaza-1-mil-euro-2303157
2303157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.