Trei miliarde pentru biserica

Postat la 23 octombrie 2007 1 afişăre

Statul ceh va achita bisericilor suma de 3 miliarde de euro, drept compensatii pentru proprietatile confiscate de regimul comunist. Suma va fi achitata in rate, pe o perioada de 60-70 de ani.

Statul ceh va achita bisericilor suma de 3 miliarde de euro, drept compensatii pentru proprietatile confiscate de regimul comunist. Suma va fi achitata in rate, pe o perioada de 60-70 de ani. Vaclav Jehlicka, ministrul culturii, cel care a condus comisia guvernamentala ce a negociat cu reprezentantii bisericii, a spus ca din totalul proprietatilor confiscate, o treime vor fi restituite, iar suma platita va reprezenta despagubiri pentru restul de doua treimi. Proprietatile vor fi inapoiate doar de catre stat, nu de catre autoritatile municipale sau regionale. Pana la sfarsitul lui octombrie, bisericile, organizatiile religioase sau alte sectoare ce au un interes in domeniu pot aduce amendamente proiectului de lege elaborat de Ministerul Culturii. Astfel, suma finala va putea fi modificata in functie de rezultatul dezbaterilor, a precizat Jehlicka. Proiectul de lege se asteapta sa fie adoptat de guvern in decembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cehia,
proprietati confiscate
/actualitate/afaceri/trei-miliarde-pentru-biserica-963759
963759
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.