Tengelmann a vandut in Polonia. Urmeaza Romania?

Postat la 27 decembrie 2007 1 afişăre

Grupul german Tengelmann a vandut retelele de magazine de discount Plus din Polonia si Portugalia catre grupul portughez Jeronimo Martins, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 320 milioane euro, potrivit Mediafax.

„Dupa analizarea tuturor optiunilor, am decis sa vindem activitatile comerciale grupului Jeronimo Martins. Sunt ferm convins ca pietele si angajatii nostri vor ajunge pe cele mai bune maini", a declarat, intr-un comunicat, Karl-Erivan Haub, managing partner in cadrul grupului Tengelmann.

Potrivit Jeronimo Martins, procesul de integrare a magazinelor Plus in retelele proprii va fi finalizat in prima jumatate a anului viitor.

In Polonia, compania portugheza opereaza sub marca Biedronka, fiind unul dintre cei mai mari angajatori de pe aceasta piata. In Portugalia, Jerónimo Martins detine brandul Pingo Doce, care grupeaza 210 supermarketuri. Acestora li se vor adauga cele 75 de magazine Plus, cu vanzari de aproximativ 167 de milioane de euro.

Grupul Tengelmann detine lanturile de magazine Plus, OBI, KiK, Kaiser’s Tengelmann si A&P. Cu 8.056 de magazine si 151.753 de angajati in 15 tari, Tengelmann a inregistrat vanzari totale de 24,52 miliarde de euro in anul fiscal 2006-2007.

Tengelmann este prezent si in Romania, prin magazinele Plus Discount. Potrivit unor informatii din presa internationala, Tenglemann poarta negocieri cu operatorul de hipermarketuri Carrefour pentru vanzarea magazinelor Plus din Romania si Bulgaria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
comert,
tengelmann,
plus,
jeronimo martins,
carrefour,
/actualitate/afaceri/tengelmann-a-vandut-in-polonia-urmeaza-romania-2317565
2317565
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.