TCE vrea afaceri cu 26% mai mari

Postat la 10 februarie 2009 34 afişări

TCE, divizia de curierat a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, mizeaza anul acesta pe o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro, in crestere cu aproape 26% comparativ cu cele 27 de milioane de euro inregistrate in 2008.

“Estimarea acestui rulaj pe 2009 nu se bazeaza pe cresterea pietei, ci este sustinuta de proiectele noi dezvoltate pe serviciile post, warehousing, express si spedition”, explica Sorin Sofian, director general al TCE. Divizia de transport si logistica a RTC Holding, care a inghitit firma Curiero anul trecut, a incheiat 2008 cu o cifra de afaceri de 27 milioane de euro, in crestere cu peste 145% comparativ cu anul anterior.

Din perspectiva numarului total de transporturi, TCE a realizat anul trecut aproximativ trei milioane de livrari, insumand peste 130.000 de tone marfa transportata. Cu un parc auto cu 800 de masini proprii si peste 250 masini subcontractate si rulate zilnic, TCE functioneaza incepand cu acest an pe sase linii de business: Post, Express, Courier, Cargo, Spedition si Warehousing.

Inca impartita intre jucatori internationali precum TNT, DHL, UPS sau FedEx si zeci de companii romanesti mari, medii si mici, intr-un orizont nu foarte indepartat, piata de curierat, estimata la 240 d emilione de euro, e de asteptat sa ramana cu niste lideri detasati crede Sorin Sofian.

“Piata de transport si curierat in 2009 va determina o restrangere a jucatorilor din acest domeniu, contextul economic aducand probleme companiilor mici, datorita presiunii costurilor fixe si a scaderii accentuate a volumelor de transport in contextul crizei”, considera directorul executiv al TCE.

Cititi aici mai multe despre miscarile din piata de curierat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TCE,
RTC,
curierat,
Octavian Radu,
crestere

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/afaceri/tce-vrea-afaceri-cu-26-mai-mari-3890995
3890995
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.