Siveco mizeaza pe o crestere de 20% in 2008

Postat la 22 ianuarie 2008 1 afişăre

Siveco Romania, unul dintre cei mai importanti producatori romani de software, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 70 milioane dolari, cu peste 65% mai mare fata de 2006. Pentru 2008, conducerea companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, urmand tendintele ultimilor ani.

Potrivit unui comunicat transmis de companie, Siveco intentioneaza ca in urmatorii 3 ani sa-si dubleze valoarea de piata a companiei.

Siveco Romania si-a castigat deja si consolidat pozitia de furnizor de solutii de eInclusion la nivel national si international, implicandu-se constant in proiecte majore de informatizare care asigura accesul nediscriminatoriu la solutii de eLearning, eHealth, eAgriculture, eBusiness, se arata in comunicatul transmis.

Pentru 2008, compania isi propune consolidarea pozitiei de important exportator de know-how si de partener in derularea de proiecte informatice de mare anvergura la nivel international si, implicit, cresterea notorietatii internationale a brand-ului Siveco.

"Extinderea internationala a afacerilor noastre in tari din spatiul CIS, Orientul Apropiat si Africa este doar la inceput. Sunt sigura ca in anul 2008 vom incepe o adevarata ofensiva internationala. Fara a parasi piata romaneasca, ce continua sa detina un potential impresionant, ne orientam catre exportul de know-how in dezvoltarea de proiecte informatice complexe pe cat mai multe piete externe, acolo unde exista similitudini si putem valorifica la maxim expertiza castigata la nivel national", spune Irina Socol, presedinte si CEO al companiei.

Studiile de piata elaborate de International Data Corporation (IDC), citate de companie, arata ca Siveco detine o cota de 21,2% din piata locala de solutii EAS (Enterprise Application Software), fiind liderul caselor romanesti furnizoare de solutii de afaceri, si 9,7% din piata locala de servicii IT. Siveco a fost infiintata la inceputul anului 1992, iar in vara lui 2005 in actionariatul companiei au intrat, in urma unei investitii de 12 milioane de dolari, fondurile de investitii Intel Capital si Polish Enterprise Fund V (administrat de Enterprise Investors), care detin aproape o treime din actiuni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/siveco-mizeaza-pe-o-crestere-de-20-in-2008-2344835
2344835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.