Sfarsitul erei lui Bill Gates

Postat la 07 ianuarie 2008 1 afişăre

In ultimul discurs avut la Consumer Electronics Show in Las Vegas cel mai cunoscut antreprenor al lumii a vorbit despre incheierea unei ere in tehnologie.

In fata unei sali pline a Venetian Hotel din Las Vegas, intr-un discurs catalogat de cei prezenti drept premergator celui in care isi va anunta formal retragerea de la Microsoft, Bill Gates a vorbit despre viitorul tehnologiei.

"De cand am inceput sa vorbesc despre <era digitala> in 2001, viteza cu care tehnologia digitala a devenit centrala in modul cum lucram, invatam si ne distram a fost surprinzatoare", a declarat Gates la Consumer Electronics Show (CES), unul din cele mai mari evenimente de profil.

"In multe privinte insa, suntem doar la inceputul transformarii pe care tehnologiile software o vor permite. Pe parcursul urmatoarei <ere digitale> tehnologia ne va face viatile mai bogate, mai conectate, mai profunde si mai implinite in moduri mai incitante", a continuat Gates. O parte importanta a mesajelor a facut referire la asa numitele "interfete naturale". Chairman-ul Microsoft a lasat sa se inteleaga ca aceasta e o directie importanta a companiei, oferind exemplul noii versiuni a serviciului TellMe, o platforma ce permite utilizarea dispozitivelor mobile folosind comenzi vocale asemenea dialogului intre doua persoane. Din acelasi registru de tehnologii, Bill Gates a amintit acordul cu producatorul auto Ford. Incepand cu 2009, toate masinile Ford ar putea fi dotate cu software de la Microsoft.

Un alt parteneriat important anuntat la CES este cel semnat cu NBC Universal si are ca obiect difuzarea olimpiadei de la Beijing din acest an pe site-ul msn.com. Spectatorii online vor avea la dispozitie 3600 de ore de acoperire in direct a acestui eveniment.

Oficialul Microsoft a inaintat si o cifra a vanzarilor de sisteme de operare Windows Vista vandute pana acum, 100 de milioane de licente.

Speech-ul lui Gates a fost presarat de clipuri video in care era aratat in sala de exercitii fizice sau conducand masina. Totodata, dialogurile prin teleconferinta in care cerea vocalistului de la formatia U2 sa ii ofere un loc in formatie, cel cu candidatul democrat Barack Obama sau interpretarea unei bucati muzicale alaturi de chitaristul formatiei Guns N'Roses au smuls zambete si aplauze audientei.

Bill Gates urmeaza sa se retraga din activitatea de zi cu zi la Microsoft in iulie, in favoarea proiectelor caritabile, dar va pastra functia de chairman al gigantului software pe care l-a fondat in 1975.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bill Gates,
Microsoft,
CES,
era digitala
/actualitate/afaceri/sfarsitul-erei-lui-bill-gates-2325693
2325693
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.