Razboiul asiguratorilor

Postat la 07 octombrie 2007 1 afişăre

Liderul pietei poloneze de asigurari, compania PZU, detinuta de statul polonez si de Eureko, a declansat un minirazboi al preturilor prin care spera sa-si intareasca semnificativ pozitia detinuta pe piata.

Firma a decis sa suporte noua taxa de sanatate de 12%, perceputa pentru acoperirea costurilor legate de tratamentul victimelor accidentelor de masina, fara a majora pretul politelor auto. Rafal Antczak, economist-sef al PZU, citat de publicatia Puls Biznesu, spera ca firma va reusi sa scada costurile de administrare si sa castige noi clienti, astfel incat sa acopere pierderile generate de noua taxa. Alte companii, cum ar fi PTU si Generali, au anuntat ca intentioneaza sa mareasca preturile. Altele, printre care Allianz si Axa Ubezpieczenia, asteapta decizia Tribunalului Constitutional cu privire la legalitatea taxei. PZU detine o cota de 45% din piata poloneza a asigurarilor auto. Camera poloneza a Asigurarilor estimeaza ca firmele de asigurari vor achita anul viitor, in contul noii taxe, 160 mil. euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
PZU,
Eureko,
piata poloneza
/actualitate/afaceri/razboiul-asiguratorilor-947667
947667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.