Primul Nokia "made in Jucu"

Postat la 16 ianuarie 2008 2 afişări

Primul telefon marca Nokia produs la fabrica din comuna Jucu, Cluj, a iesit de pe liniile de fabricatie, demararea productiei in serie fiind programata pentru jumatatea lunii februarie

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, a declarat, miercuri, ca a auzit despre producerea primului telefon "made in Jucu", dar ca nu stie alte detalii. "Am auzit ca s-ar fi produs primul telefon mobil Nokia «made in Jucu», dar nu stiu ce model sau altceva. Sper sa mi-l vanda mie", a spus Nicoara. Potrivit acestuia, faptul ca s-a si produs primul telefon inseamna ca s-a intrat in faza finala, cea a demararii productiei la fabrica din judetul Cluj.

Oficial, fabrica Nokia de la Jucu urmeaza sa fie inaugurata in prima decada a lunii februarie. Reprezentantii Nokia au refuzat sa confirme sau sa infirme producerea primului telefon la Jucu.

Nokia a primit autorizatia de constructie pentru viitoarea fabrica a companiei in Romania, lucrarile urmand sa inceapa imediat, iar debutul operatiunilor de productie este planificat pentru prima jumatate a anului 2008, anunta, in octombrie 2007, producatorul finlandez de telefoane mobile.

La finele lunii martie, Nokia a facut publica intentia companiei de a construi o noua facilitate de productie in Jucu, investitia ridicandu-se la 60 milioane de euro. Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Se estimeaza ca numarul angajatilor va ajunge la 3.500 in momentul in care fabrica va functiona la capacitate maxima.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokia,
Jucu,
Cluj,
telefoane mobile,
productie
/actualitate/afaceri/primul-nokia-made-in-jucu-2337052
2337052
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.