Pretul unui stat verde: 17 euro pe an

Postat la 11 septembrie 2009 18 afişări

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a oferit, joi, detalii despre planul sau de a introduce de anul viitor o taxa pe dioxidul de carbon pentru a incuraja reducerea consumului de energie in segmentele industrial si de locuinte

Taxa, care va fi stabilita initial la valoarea de 17 euro per tona de dioxid de carbon emis, se va transforma intr-o crestere a preturilor combustibililor pentru automobile, fabrici sau incalzirea locuintelor. Calculele initiale estimau o valoare a taxei incepand de la 14 euro.

"Cea mai mare provocare cu care trebuie sa ne confruntam este schimbarea climatica", declara presedintele Sarkozy intr-o emisiune televizata, incercand sa castige un public sceptic. "Toti compatriotii nostri trebuie sa se simta preocupati."

Taxa a starnit numeroase controverse in Franta. Partidul aflat la guvernare s-a opus masurii, precizand ca nu este clar modul in care va functiona. Pe de alta parte, opozitia crede ca taxa va afecta populatia saraca, in aceste vremuri grele din punct de vedere economict

Cititi mai multe pe www.nytimes.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Franta,
Nicolas Sarkozy,
CO2,
emisii,
taxa
/actualitate/afaceri/pretul-unui-stat-verde-17-euro-pe-an-4883584
4883584
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.