Piraeus cumpara Capital Partners

Postat la 18 iulie 2008 146 afişări

Doru Lionachescu, partener principal la casa de investitii Capital Partners a vandut saptamana trecuta impreuna cu partenerii sai Victor Capitanu, Andrei Diaconescu, Vlad Busila - pachetul majoritar de actiuni al casei de investitii Capital Partners. Valoarea tranzactiei a fost de 32 de milioane de euro, iar cumparatorul a fost divizia de investitii a grupului elen Piraeus.

Piraeus are optiune de cumparare si pentru restul de actiuni, iar Lionachescu, alaturi de partenerii sai s-a angajat sa continue activitatea din cadrul companiei pe parcursul urmatorilor cinci ani. Capital Partners a avut si alte oferte de vanzare a pachetului majoritar.

Capital Partners activeaza in domeniul corporate finance (intermedierea de finantari), fuziuni si achizitii si consultanta pentru achizitii in real estate.

Compania a fost implicata in mai multe tranzactii, precum pentru vanzarea companiei de BT Asigurari catre grupul francez Groupama pentru 110 milioane de euro, a 30% din site-ul e-jobs catre fondul american de investitii Tiger pentru 4,2 milioane de euro sau a companiei de consultanta imobiliara Eurisko catre gigantul american de profil CB Richard Ellis pentru 35 de milioane de dolari (22 de milioane de euro).

Capital Partners estimeaza pentru acest an un volum de business de aproximativ 1 miliard de euro, fata de 750 milioane de euro in 2007 si 350 milioane de euro in 2006.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/piraeus-cumpara-capital-partners-2793865
2793865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.