Nivelul maxim al petrolului din 2009, cauzat de tranzactii neautorizate

Postat la 03 iulie 2009 10 afişări

Actiunile unui broker, ce a plasat prin tranzactii neautorizate investitii importante pe piata petrolului, a determinat inregistrarea unui pret maxim pentru 2009 la peste 73 $/baril, potrivit Financial Times.

Potrivit publicatiei internationale, bursa ICE Futures Europe a atins un numar neasteptat de tranzactii futures marti, cand au fost incheiate 7000 de contracte pentru petrolul Brent, in comparatie cu 103 din ziua precedenta. Ca urmare a volumului impresionant tranzactionat de broker, cotatia petrolului a atins marti, nivelul maxim de 73,5 $/baril.

Operatiunea brokerului a determinat pierderi de 6 milioane de lire sterline (9,87 milioane de dolari) pentru PVM, una din cele mai mari firme de brokeraj petrolier din lume. Din cauza acestei nefericite afaceri , au fost obligati sa inchida fortat pozitiile.

Pretul titeiului a coborat joi la o valoare de 66,5 $/baril, cu 10% mai putin fata de pretul afisat marti. Astazi, vineri, pretul petrolului se afla la pretul de 67 $/baril, dupa ce a inregistrat o scadere cu 4% cauzata de somajul alarmant din SUA si UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrol,
tranzactii,
bursa,
brent
/actualitate/afaceri/nivelul-maxim-al-petrolului-din-2009-cauzat-de-tranzactii-neautorizate-4614373
4614373
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.