MBA-ul Romano–Canadian si-a redus numarul de locuri pentru 2008

Postat la 20 martie 2008 12 afişări

Bucharest School of Management, institutia care gazduieste MBA-ul Romano – Canadian, si-a redus cu 10% numarul de locuri, oferind doar 50 pentru sesiunea de inscrieri in acest program in 2008

Numarul de locuri este cu 10% mai mic decat in 2007, cand programul a inceput sa deruleze o singura varianta – In-Action, si cu 20% mai mic decat in 2006, cand programul derula doua variante: In-Action si Intensive.

“Reducerea numarului de locuri face parte din strategia pe termen lung a Bucharest School of Management de a construi un program MBA de elita pentru managerii si antreprenorii care activeaza in mediul de business romanesc. Cu cat grupele de lucru sunt mai restranse, cu atat fiecare cursant este mai implicat in proiectele derulate”, afirma Adriana Dutescu, director al BSM.

In 2007, institutia a modificat structura programului, optand doar pentru varianta In-Action, cea care are o durata de doi ani si este conceputa pentru candidatii care vor sa urmeze un MBA fara a renunta la locul de munca. Taxa de scolarizare in cadrul programului MBA Romano – Canadian este de 12.000 de euro, care se poate plati in cinci etape. Sesiunea de inscrieri pentru urmatoare generatie de cursanti incepe pe 21 martie 2008 si se incheie pe 10 iulie 2008.

“Reducerea numarului de locuri va conduce la un grad ridicat de competitivitate si dinamism, calitati care dupa absolvire se vor regasi si in activitatea de zi cu zi a companiilor sau departamentelor conduse de cursantii nostri”, afirma Adriana Dutescut.

Directorul BSM estimeaza ca anul trecut piata programelor de MBA (doar programele derulate pe teritoriul Romaniei) a fost de 2,7 milioane de euro (cu aproximativ 300 de studenti), anul acesta urmand sa ajunga la trei milioane de euro (cu aproximativ 325 de studenti). In ultimii ani, piata programelor de MBA s-a aglomerat din ce in ce mai mult, printre programele de pe piata numarandu-se WU Executive Academy, organizat de Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Viena, EMBA ASEBUSS, MBA Open University Business School sau MBA-ul Romano-German.

Programul MBA Romano – Canadian a aparut in 1993, in baza unu acord incheiat intre guvernele Romanie si Canadei. Din 2006, Programul este gazduit de Bucharest School of Management in parteneriat cu School of Business a Universitatii Ottawa.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mba-ul-romano-canadian-si-a-redus-numarul-de-locuri-pentru-2008-2469108
2469108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.