Mariana Gheorghe: Investitiile in energie pot fi "o a doua Dacia" pentru economia romaneasca

Postat la 07 iunie 2011 13 afişări

Investitiile in infrastructura energetica pot fi "o a doua Dacia" pentru economia romaneasca si vor sustine un numar important de locuri de munca, a declarat, luni, Mariana Gheorghe, presedinte al Consiliului Investitorilor Straini si totodata director general la OMV Petrom.

"Consiliul Investitorilor Straini a identificat trei directii importante prin care economia romaneasca isi poate relua cresterea. Acestea sunt infrastructura - in energie, transport si IT -, un nivel de cunoastere mai bun, atat la nivelul mediului de afacaeri, al populatiei, cat si al mediului universitar, respectiv stabilitatea macroeconomica si o mai buna guvernanta publica", a afirmat Gheorghe la o conferinta pe teme economice. Gheorghe a mentionat ca mediul de afaceri se confrunta in fiecare zi "cu slabiciunea autoritatilor", iar sectorul public, pe langa stabilitate si predictibilitate, are nevoie si de cresterea transparentei institutiilor statului. "In infrastructura sectorul energetic are potentialul de a fi o a doua Dacia", a continuat Gheorghe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
investitii,
economie,
CIS,
Mariana Gheorghe
/actualitate/afaceri/mariana-gheorghe-investitiile-in-energie-pot-fi-o-a-doua-dacia-pentru-economia-romaneasca-8319003
8319003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.