Mai multe tranzactii in 2008

Postat la 20 noiembrie 2007 1 afişăre

Numarul fuziunilor si achizitiilor ar putea creste in 2008, dar valoarea medie se va mentine la nivelul din acest an, apreciaza analistii bancii de investitii Raiffeisen Investment. "Pentru 2008 se asteapta o crestere a numarului de tranzactii fata de 2007, dar nu ne asteptam la o crestere a valorii medii a unei tranzactii", a declarat Matei Filipidescu, senior analyst la Raiffeisen Investment.

El a mentionat intr-o prezentare sustinuta la Zilele Biz ca in acest an se estimeaza ca numarul tranzactiilor va fi mai redus decat in 2006 (96, fata de 134 anul trecut), in conditiile in care valoarea medie – circa 40 de milioane de euro, excluzand tranzactiile de valori foarte mari (vanzarea Rompetrol sau BCR) – a fost oarecum similara.

Cele mai dinamice domenii sunt, in opinia lui Filipidescu, productia, constructiile si servicile financiare. Sectorul industrial ramane un punct forte al Romaniei, care continua sa atraga un numar important de investitori straini. Constructiile, incluzand sectorul imobiliar, sunt cel mai dinamic sector dupa rata de crestere anuala, devenind o tinta favorita pentru investitii, in timp ce cnsolidarea sectorului financiar va continua, apreciaza analistul Raiffeisen Investment.

In domeniile in care piata s-a consolidat partial – servicii financiare sau farmaceutice – valoarea tranzactiilor va fi mai ridicata, dar in rest companiile nu au valori atat de mari, considera Matei Filipidescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/mai-multe-tranzactii-in-2008-1045344
1045344
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.