Magazinele Say, în insolvenţă

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 28 septembrie 2011 59 afişări

Lanţul de retail GSM Say a anunţat intrarea în reorganizare judiciară pe fondul problemelor financiare din ultima perioadă. Cererea de intrare în reorganizare a fost aprobată de Tribunalul Bucureşti în data de 26 septembrie 2011, administrator judiciar fiind numită Casa de Insolvenţă Transilvania.

Retailerul GSM a fost nevoit să intre în reorganizare judiciară pe baza unui backgound financiar defectuos, moştenire a unui management anterior deficitar. Astfel, reţeaua de magazine a făcut parte din grupul Globalicom-Trade LTD, companie israeliană cotată la bursa din Tel-Aviv, care s-a dizolvat în luna iulie 2011, brandul Say rămânând practic fără finanţator.

Reţeaua de magazine Say a început deja procesul de restructurare a activităţii, după ce la începutul anului 2011 şi-a schimbat managementul, în funcţia de CEO fiind numit Petruţ Stoica, fost CEO Avenir Telecom.

Reorganizarea companiei vizează şi cooptarea unui nou acţionariat solid, în acest sens existând deja un investitor interesat în preluarea reţelei şi sustinerea dezvoltării viitoare a acesteia. "Există deja un investitor care şi-a manifestat intenţia de a prelua cele 68 de magazine care fac parte în prezent din reţea. Mai mult, până la sfârşitul anului avem în plan deschiderea a 19 magazine noi iar pe baza finanţării noului acţionariat estimăm că până la finele anului 2012 numărul magazinelor va ajunge la 100," a declarat Petruţ Stoica.

Magazinele Say au avut anul trecut venituri de 41 de milioane de lei, cifră estimată să crescă anul acesta până la 43 de milioane de lei, urmând ca anul 2012 să fie încheiat cu afaceri de 50 de milioane de lei. Say distribuia exclusiv serviciile Orange România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
say,
GSM,
insolventa
/actualitate/afaceri/magazinele-say-in-insolventa-8812754
8812754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.