J&J, acuzata de mituirea unor medici inclusiv romani, accepta o amenda de 70 de milioane de dolari

Postat la 11 aprilie 2011 8450 afişări

Compania farmaceutica si de igiena americana Johnson and Johnson (J&J) a acceptat sa plateasca o amenda de 70 de milioane de dolari autoritatilor americane pentru a pune capat acuzatiilor de coruptie privind mituirea unor medici europeni, inclusiv din Romania.

J&J a acceptat o reglementare amiabila cu Comisia pentru operatiuni bursiere (SEC), platind peste 48,6 milioane de dolari, carora li se adauga o amenda de 21,4 milioane de dolari pentru reglementarea unei plangeri penale anuntate in paralel. Intr-un comunicat publicat vineri de Departamentul Justitiei, SEC arata ca J&J est acuzata de incalcarea legii privind coruptia in strainatate (Foreign Corrupt Practices Act) platind mita unor medici din mai multe tari europene si comisioane ascunse in Irak pentru obtinerea unor contracte ilegale. Potrivit SEC, o filiala a grupului a platit cel putin din 1998 comisioane ascunse unor medici greci pentru a alege implanturile chirurgicale ale J&J, unor medici si administratori de spitale din Polonia, care au acordat contracte grupului si unor medici romani care au prescris produse J&J.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
medicamente,
medici,
prescriere,
J&J,
farma
/actualitate/afaceri/j-j-acuzata-de-mituirea-unor-medici-inclusiv-romani-accepta-o-amenda-de-70-de-milioane-de-dolari-8145263
8145263
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.