Interzicerea pariurilor în Rusia distruge industria pokerului

Postat la 23 iulie 2009 25 afişări

Moscova. Cand Rusia a dus la bun sfarsit introducerea restrictiilor referitoare la pariuri luna aceasta, inchizand mii de cazinouri si localuri de acest gen, proprietarii acestora au tinut cu toata puterea de o portita de scapare. Pokerul a fost clasificat legal ca sport, oferindu-le perspectiva reducerii pierderilor prin transformarea cazinourilor In cluburi private de poker.

Totusi, Kremlinul a afirmat saptamana aceasta ca lucrurile nu trebuie sa se miste prea repede. Oficialii rusi au anuntat ca s-a facut o greseala In 2007 cand pokerul a fost adaugat In lista sporturilor oficiale. Drept urmare, cluburile de poker vor fi deasemenea ilegale, intrand sub incidenta legii Impotriva pariatului.

Potrivit NYTimes, interzicerea, care a intrat In vigoare de la 1 iulie, a fost promovata de Vladimir Putin, fost presedinte si actual prim-ministru, care sustine ca aparatele de pariat si cazinourile s-au Inmultit In Rusia post-sovietica si reprezinta o adevarata pacoste sociala. Patronii cazinourilor preziceau ca Putin nu va merge pana la capat cu masura sa, tinand cont de criza financiara care afecteaza economia Rusiei. Insa, el nu s-a lasat, iar specialistii din domeniu estimeaza ca 400.000 de oameni au ramas fara slujbe.

Samuil Binder, directorul executiv adjunct al Asociatiei Industriei Jocurilor de Noroc de la Moscova, a declarat miercuri ca decizia de a nu clasifica pokerul drept sport a scos In evidenta reglementarea Intamplatoare a pariatului In general. “Ne este greu sa Intelegem logica si deciziile unor amatori,” crede Binder. „Ne confruntam cu o situatie stupida In Rusia. Este un adevarat haos.” El adauga ca membrii asociatiei sale au obtinut 70 de licente referitoare la poker ca sport, dar toate vor fi declarate nule.

Mai multe puteti citi pe www.nytimes.com

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pariuri,
poker,
interzicere,
moscova,
ny times
/actualitate/afaceri/interzicerea-pariurilor-in-rusia-distruge-industria-pokerului-4684877
4684877
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.