Inca o zi de scadere a Bursei

Postat la 02 septembrie 2009 51 afişări

Bursa de la Bucuresti a inregistrat in sedinta de miercuri o scadere cu 3,7% (indicele compozit al bursei BET-C, care grupeaza toate titlurile listate), pe o lichiditate ridicata de 56,6 milioane de lei (13,37 milioane de euro).

Cele mai lichide titluri au fost Banca Transilvania (TLV), SIF Oltenia (SIF5) si BRD – Groupe Societe Generale (BRD). Actiunile Banca Transilvania (TLV) au fost tranzactionate la 1,54 lei pret in scadere cu 0,65%, SIF Oltenia (SIF5) la un pret de 1,07 lei, pret in scadere cu 3,6% fata de cotatia de inchidere de marti, iar BRD – Groupe Societe Generale (BRD) au fost cotate la un pret de 11,4 lei, in scadere cu 5%.

Cele mai mari cresteri ale pretului de tranzactionare au fost inregistrate de COMCM Constanta (CMCM) cu 0,7% si Petrolexportimport (PEI)cu 0,45%. Amonil (AMO) si Comelf (CMF) au avut cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare, cu 14,7%, respectiv 14,5%.

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au scazut in medie cu 3,55%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o scadere a indicelui BET-NG cu 3,54%.

Ultimele tranzactii cu cele mai lichide zece actiuni de la BVB au fost realizate la preturi care au scazut in medie cu 3,44%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, care analizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era cotat la inchidere cu 3,47% sub referinta.

Evolutia pietei de la Bucuresti a fost determinata de cea a marilor burse europene, care au inchis in scadere cu 0,6% - 1,4%. Bursele din Asia au incheiat sedinta de miercuri in crestere cu 1% - 2%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
lichiditate,
sif,
brd,
transilvania
/actualitate/afaceri/inca-o-zi-de-scadere-a-bursei-4839787
4839787
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.