Iberia îşi lansează propriul operator de zboruri low-cost, Iberia Express

Postat la 23 martie 2012 20 afişări

Compania spaniolă de transporturi aeriene Iberia a lansat vineri operatorul low-cost Iberia Express, cel mai ambiţios proiect al grupului de revitalizare a afacerilor şi a situaţiei financiare în condiţii economice şi operaţionale tot mai dificile, transmite Reuters.

Companiile europene de transport aerian se confruntă că creşterea preţurilor carburanţilor, cererea scăzută din cauza crizei datoriilor de stat, introducerea unor noi taxe pe transportul aerian şi concurenţa dură din partea operatorilor low-cost, precum compania irlandeză Ryanair. Ryanair a depăşit anul trecut Iberia, devenind lider de piaţă în Spania după numărul pasagerilor transportaţi. Circa jumătate din totalul zborurilor efectuate în Spania sunt în regim low-cost, situaţie dificilă pentru operatorii tradiţionali, precum Iberia.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
low-cost,
zboruri,
Iberia Express
/actualitate/afaceri/iberia-isi-lanseaza-propriul-operator-de-zboruri-low-cost-iberia-express-9430304
9430304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.