Heineken: investitii de 22 de milioane de euro in fabrica de la Craiova

Postat la 20 noiembrie 2008 84 afişări

In 2008, producatorul de bere Heineken Romania a investit 22 de milioane de euro in tehnologizare si in marirea capacitatii de productie la fabrica din Craiova.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitiile efectuate pentru modernizarea fabricii de bere din Craiova au acoperit intregul proces tehnologic al fabricarii, imbutelierii si depozitarii berii si au implicat si masuri pentru protejarea mediului.

Fabrica de la Craiova este una dintre cele 5 fabrici ale Heineken, compania avand unitati de productie si la Constanta, Miercurea Ciuc, Hateg si Targu Mures. Investitia a presupuns si un nou depozit construit langa fabrica, de aproxiamtiv 4000 de metri patrati.

„La ora actuala, fabrica din Craiova are una dintre cele mai mari si mai performante linii de imbuteliere de PET din Europa si un laborator in care se analizeaza calitatea berii”, a declarat Edwin Botterman, presedinte si CEO al Heineken Romania.

Fabrica de la Craiova a fost deschisa in 1970. Dupa Revolutie, ea a fost cumparata de Brau Union, pentru ca din 2003, aceasta sa fie preluata de Grupul Heineken. De anul trecut, compania poarta numele Heineken Romania. Marcile produse in cadrul fabricii din Craiova sunt Golden Brau, Bucegi si Gambrinus. Compania mai are in portofoliu brandurile Heineken, Gösser, Zipfer, Schlossgold, Silva, Silva Dark, Ciuc Premium, Neumarkt, Harghita si Hategana.

Anul trecut, Heineken a inregistrat vanzari de peste 210 milioane de euro, avand o cota de piata de 26%, conform AC Nielsen. In luna februarie a acestui an, compania a achizitionat fabrica romaneasca Bere Mures, crescandu-si cota de piata la 31%, potrivit presedintelui Edwin Botterman.

In prezent, piata berii din Romania este destul de stabila, fiind prezenti cei patru mari jucatori la nivel international (Heineken, InBEV, URBB si Ursus Breweries). Cele patru companii au investit, de la intrarea pe piata peste 766 de milioane de euro, potrivit Asociatiei "Berarii Romaniei".

Cititi aici mai multe despre miscarile de pe piata berii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
bere
/actualitate/afaceri/heineken-investitii-de-22-de-milioane-de-euro-in-fabrica-de-la-craiova-3527221
3527221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.