Generali Asigurari si-a dublat profitul in primul semestru

Postat la 09 august 2010 22 afişări

In primele sase luni ale anului, cele mai bune rezultate le-au avut asigurarile de viata, care au crescut cu 106% fata de primul semestru din 2009, si politele unit linked, care au inregistrat un plus de 26,3%.

In total, compania a obtinut in primul semestru un volum total de prime brute subscrise de 234,4 milioane de lei, cu 4,4% mai mic decat in perioada similara a anului precedent. Profitul a crescut in schimb cu 94%, pana la 18,9 milioane de lei. In ceea ce priveste nivelul despagubirilor platite de companie in primul semestru, acesta a avansat cu 17,2% fata de ianuarie-iunie 2009.

Rezultatele au fost impulsionate de o oferta speciala, desfasurata in perioada mai-iunie 2010, prin care Generali Asigurari acorda un bonus de 600 lei pentru servicii de sanatate fiecarui client nou de asigurari de viata.

"Unul dintre principalele obiective ale celui de-al doilea trimestru a fost revigorarea segmentului de asigurari de viata, lucru care de altfel s-a si intamplat. Campania de marketing si vanzari desfasurata in perioada mai-iunie a avut rezultate foarte bune atat in ceea ce priveste numarul de clienti noi atrasi, cat si cresterea volumului total de prime brute subscrise pe segment, fata de perioada similara a anului trecut", spune Marie Kovarova, directorul general de la Generali Asigurari.

Pe segmentul de asigurari generale s-au subscris 189,1 milioane de lei, in scadere cu 5,7% fata de perioada similara 2009. In pofida unei scaderi pe segmentul non-viata, au existat linii de business pentru care s-au raportat rezultate mai bune, precum accidente si sanatate (plus 148%), asigurari de incendiu pentru riscuri industriale (plus 23%) si asigurari de locuinta (plus 19%).

"Din pacate, asigurarile Casco sunt in continuare afectate de scaderea semnificativa a pietei auto si a celei de leasing. Incercam sa compensam acest lucru prin campanii atractive de promovare a produselor noi si de sustinere a celor deja existente in portofoliul companiei", a mai spus Marie Kovarova.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Generali,
profit
/actualitate/afaceri/generali-asigurari-si-a-dublat-profitul-in-primul-semestru-6819474
6819474
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.