FOTOREPORTAJ: Drumul gunoiului colectat selectiv, de la tomberon la fabricile de prelucrare

Postat la 29 aprilie 2010 158 afişări

Cantitatile de gunoi colectate selectiv la nivelul anului 2009 de la cetatenii bucuresteni nu depasesc cateva sute de tone. In contextul in care la consumatori se regaseste cea mai mare cantitate de deseuri de ambalaje, 60% din totalul generat pe piata, iar Romania si-a asumat, in momentul aderarii la Uniunea Europeana, atingerea graduala a tintelor de reciclare si valorificare pana la 60%, la nivelul lui 2013, populatia a devenit un actor-cheie al indeplinirii obiectivelor impuse de UE.

Eco-Rom Ambalaje si URBAN SA, in parteneriat cu Primaria Sectorului 6, au lansat joi un model de buna practica in colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje de la populatie. Proiectul-pilot, implementat incepand cu luna aprilie in sectorul 6 al Capitalei, consta in asumarea de catre operatorul de salubritate, pentru prima data in Romania, a unor indici de performanta si penalitati ce au ca scop cresterea calitatii serviciilor de colectare selectiva de la populatie.

"Sectorul 6 a fost primul din Capitala in care s-a practicat acest tip de colectare diferentiata pe tipuri de materiale reciclabile. Gratie partenerilor nostri, cu care am demarat proiectul in urma cu aproape 4 ani, au fost puse la dispozitia locuitorilor peste 300 de containere, si numarul acestora se va mari in curand. Ne dorim ca cetatenii sa capete incredere ca deseurile reciclabile sunt valorificate si colectarea selectiva pe care o fac are rezultate.", a declarat Dl. Cristian Constantin Poteras, Primar, Primaria Sectorului 6.

Noul acord, propus de Eco-Rom Ambalaje, asumat de URBAN SA si sustinut de Primaria Sectorului 6, prevede o serie de proceduri noi de organizare si operare, precum: operarea punctelor de colectare exclusiv cu ajutorul unor masini cu remorca transparenta (doua pentru plastic/metal, respectiv doua pentru hartie/carton), puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje, incepand cu luna aprilie, cu scopul cresterii increderii populatiei in sistemul de operare, prin asigurarea vizibilitatii materialului colectat; desemnarea de personal dedicat exclusiv colectarii selective, dotat de Eco-Rom Ambalaje cu echipamente corespunzatoare - salopete personalizate - si care are ca scop separarea serviciului de colectare selectiva de cel de salubritate; revizuirea amplasarii containerelor de colectare selectiva, avand ca obiectiv accesul mai facil al cetatenilor la punctele de colectare, prin amplasarea acestora, in acord cu Primaria Sectorului 6, in zone dens populate; monitorizarea traseului, prin realizarea unui grafic de operare a containerelor, separat, in functie de gradul de umplere a acestora; asigurarea mentinerii in cele mai bune conditii a logisticii (masini de operare, puncte de colectare); mentinerea curateniei la punctele de colectare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoi,
deseuri,
colectare,
selectiv,
reciclare
/actualitate/afaceri/fotoreportaj-drumul-gunoiului-colectat-selectiv-de-la-tomberon-la-fabricile-de-prelucrare-6073607
6073607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.