Cum se face vin spumant dupa metoda Dom Perignon: la Azuga, reteta e neschimbata de un secol

Postat la 06 august 2010 83 afişări

"Aveti vinuri foarte bune. Si nu o spun ca sa fiu prietenos. Este un fapt", spune un american care tocmai a terminat o degustare de vin la Pivnitele Rhein din Azuga, unul dintre cei peste 10.000 de turisti care anual vin pentru aici degustari.

Turismul viticol, care in state precum Franta sau chiar in California atrage zeci de milioane de vizitatori anual, in Romania este slab dezvoltat, dar producatorii incearca cum pot sa aduca turistii in podgorii. Si ar avea ce sa le arate: in Romania sunt cultivate aproape 200.000 de hectare cu vita-de-vie, ceea ce ne claseaza pe locul cinci la nivelul Europei dupa suprafata cultivata.

Putini sunt locuitorii din Azuga care stiu ca in orasul lor 10 oameni fabrica anual aproximativ 200.000 de sticle de vin spumant care ajung pe mesele din Belgia, Danemarca, Olanda sau Germania si nimic din acest proces nu este automatizat, metoda fiind aceeasi de la 1892, cand s-a infiintat pivnita.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-se-face-vin-spumant-dupa-metoda-dom-perignon-la-azuga-reteta-e-neschimbata-de-un-secol-6788194
6788194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.