Cum au deturnat debitorii scopul insolventei

Postat la 10 martie 2010 26 afişări

Scopul deschiderii procedurii de insolventa, de redresare a activitatii, a fost "deturnat", multe firme debitoare apeland la aceasta masura ca sa beneficieze de avantajele legii, precum stoparea executarilor silite sau a platii penalitatilor, a spus Dan Costinescu, partener Schoenherr si Asociatii.

"Abuzand de aceasta procedura, fara acoperire, cererea debitorului poate fi considerata prematura si respinsa sau si mai mult acesta poate fi sanctionat drastic prin lege ", a adaugat Costinescu, partener in cadrul firmei de avocatura Schoenherr si Asociati, la seminarul "Insolventa, sansa restructurarii unei afaceri in conditii de criza", organizat de Ziarul Financiar. In opinia sa, in cazurile de insolventa la cererea debitorilor , de cele mai multe ori, acestia nu au un plan de reorganizare, ci urmaresc mai ales sa beneficieze de avantajele acordate de lege in acest caz, respectiv stoparea executarilor silite, a actiunilor de recuperare a creantelor sau de plata a penalitatilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cum-au-deturnat-debitorii-scopul-insolventei-5732385
5732385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.