Cablul, o industrie de aproape 18 mld. euro in UE anul trecut

Postat la 03 martie 2010 20 afişări

Internetul, telefonia si televiziunea prin cablu au inregistrat anul trecut venituri totale de 17,9 de miliarde de euro la nivel european, in crestere cu 3% fata de 2008, cand piata s-a cifrat la 17,4 de miliarde de euro.

Piata serviciilor de internet broadband s-a plasat anul trecut la 4,8 miliarde de euro in Europa, in crestere cu 3% fata de 2008, numarul clientilor inregistrand un avans de 13,4% pana la 21,5 de milioane, conform datelor Screen Digest publicate in cadrul Cable Congress, desfasurat in Bruxelles. |n ce priveste telefonia, veniturile au crescut cu 7 procente, de la 2,8 de miliarde de euro la 3 miliarde de euro, in timp ce numarul abonatilor a luat un avans de 14,8%, pana la nivelul de 16,2 de milioane de utilizatori.

"Televiziunea digitala a consemnat insa cea mai mare crestere a veniturilor, depasind astfel pentru prima data piata televiziunii analogice", spune Manuel Kohnstamm, presedintele Cable Europe. Astfel, piata serviciilor de televiziune digitala a atins anul trecut pragul de 4,7 de miliarde de euro la nivel european, in crestere cu 20% fata de 2008, conform Screen Digest. "Numarul de 21,5 de milioane al abonatilor este in crestere mai lenta, fapt care dovedeste insa ca furnizorii inregistreaza un ARPU (average return per user) mai mare decat in alte sectoare", a mai spus Kohnstamm.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/cablul-o-industrie-de-aproape-18-mld-euro-in-ue-anul-trecut-5700632
5700632
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.