Bursa pe plus, dupa mai multe zile de scadere

Postat la 03 septembrie 2009 52 afişări

Bursa de la Bucuresti a inregistrat in sedinta de joi o crestere cu 1,37% (indicele compozit al bursei BET-C, care grupeaza toate titlurile listate), pe o lichiditate ridicata de 40,2 milioane de lei (9,5 milioane de euro).

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 2,17%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 1,2%.

Ultimele tranzactii cu cele mai lichide zece actiuni de la BVB au fost realizate la preturi care au crescut in medie cu 1,3%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, care analizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era cotat la inchidere cu 1,57% peste referinta.

Cele mai lichide titluri au fost Banca Transilvania (TLV), SIF Oltenia (SIF5) si BRD – Groupe Societe Generale (BRD). Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost tranzactionate la 1,10 lei pret in crestere cu 2,8%, BRD – Groupe Societe Generale (BRD) la un pret de 11,7 lei, pret in crestere cu 2,6% fata de cotatia de inchidere de marti, iar Banca Transilvania (TLV) au fost cotate la un pret de 1,54 lei, egal cu valoarea de referinta.

Cele mai mari cresteri ale pretului de tranzactionare au fost inregistrate de Mefin (MEF) cu 0,7% si Socep (SOCP) cu 0,45%. Amonil (AMO) si Vae Apcarom (APC) au avut cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare, cu 15%, respectiv 8,2%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
bvb,
lichiditate,
sif,
brd,
transilvania,
oltenia
/actualitate/afaceri/bursa-pe-plus-dupa-mai-multe-zile-de-scadere-4848428
4848428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.