Bursa din nou pe plus

Postat la 27 august 2009 17 afişări

Bursa de la Bucuresti a inregistrat in sedinta de joi o crestere cu 0,16% (indicele compozit al bursei BET-C, care grupeaza toate titlurile listate), pe o lichiditate ridicata de 60,7 milioane de lei (14,4 milioane de euro).

Cele mai lichide titluri au fost Banca Transilvania (TLV), Rompetrol Rafinare (RRC) si SIF Oltenia (SIF5). Actiunile Banca Transilvania (TLV) au fost tranzactionate la 1,61 lei pret egal cu valoarea de referinta, Rompetrol Rafinare (RRC) la un pret de 0,05 lei, pret in crestere cu 4,2% fata de cotatia de inchidere de miercuri, iar SIF Oltenia (SIF5) au fost cotate la un pret de 1,16 lei, egal cu referinta.

Cele mai mari cresteri ale pretului de tranzactionare au fost inregistrate de Sinteza (STZ) cu 14,9% si Vae Apcarom (APC) cu 7,8%. Romcarbon Buzau (ROCE) si Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) au avut cele mai mari scaderi ale pretului de tranzactionare, cu 11,15%, respectiv 6,6%.

Titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au crescut in medie cu 0,8%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au adus o crestere a indicelui BET-NG cu 1,46%.

Ultimele tranzactii cu cele mai lichide zece actiuni de la BVB au fost realizate la preturi care au crescut in medie cu 0,09%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, care analizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile, era cotat la inchidere cu 0,2% peste referinta.

Evolutia pietei de la Bucuresti a fost determinata de cea a marilor burse europene, care au inchis in crestere usoara cu 0,1% - 0,2%. Bursele din Asia au incheiat sedinta de joi in scadere cu 0,1% - 1,2%.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/bursa-din-nou-pe-plus-4806663
4806663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.