BCR: Fie se taie din cheltuielile cu salariile bugetarilor, fie se maresc taxele

Postat la 31 martie 2010 13 afişări

In cazul in care Guvernul nu va reduce cheltuielile statului, va fi nevoit, cel mai probabil, sa mareasca taxele si impozitele, ceea ce va intarzia si mai mult revenirea economica, sustin economistii bancii intr-un raport.

In primele doua luni ale acestui an, statul roman a cheltuit 123 de lei la fiecare 100 de lei ajunsi in vistierie din taxe si impozite, ceea ce inseamna ca un sfert din banii cheltuiti au fost luati pe datorie. Daca Guvernul nu va reduce factura sociala, respectiv cheltuielile cu forta de munca din sistemul bugetar, cu pensiile sau cu asistenta sociala, nu numai ca nu vor ramane niciodata bani pentru investitii in infrastructura sau pentru un sistem medical sanatos, ci vor trebui majorate si impozitele pentru ca statul sa plateasca in continuare salariile si pensiile.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BCR,
masuri,
anticriza,
salarii,
bugetari,
raport
/actualitate/afaceri/bcr-fie-se-taie-din-cheltuielile-cu-salariile-bugetarilor-fie-se-maresc-taxele-5790420
5790420
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.