Autoritatile romane discuta cu FMI o "revizie" a acordului, prin introducerea de noi masuri

Postat la 21 ianuarie 2010 10 afişări

Autoritatile romane discuta cu misiunea FMI posibilitatea unei "revizii" acordului stand-by, prin includerea de noi masuri in programul de asistenta financiara, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"E vorba de alte masuri decat cele existente in acordul parafat deja. E vorba de o revizie a acordului", a spus Vladescu.

Vladescu a precizat ca a primit un document de la FMI, dar care nu poate fi inca facut public, pentru ca masurile propuse fac obiectul discutiilor preliminare.

Potrivit Mediafax, o misiune a FMI se afla in perioada 20-27 ianuarie in Romania pentru a doua si a treia revizuire a acordului stand-by, in vederea eliberarii a doua transe, in valoare cumulata de 2,3 miliarde de euro. Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, Uniunea Europeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/autoritatile-romane-discuta-cu-fmi-o-revizie-a-acordului-prin-introducerea-de-noi-masuri-5398321
5398321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.