Auchan preia operatorul hipermarketurilor sale din Romania

Postat la 19 ianuarie 2009 103 afişări

Grupul Auchan a anuntat cumpararea a 51% din societatea MGV Distri-Hiper, operatorul lantului de hipermarketuri Auchan in Romania. In urma acestei tranzactii, Auchan detine 100% din capitalul firmei, iar Regis Mougel, seful retelei si unul dintre principalii fondatori, iese din afacere, dar ramane director general.

MGV Distri-Hiper a fost infiintata in 2005 de catre fostul director general al retelei Cora, Regis Mougel, impreuna cu alti manageri din cadrul retelei, investitori straini si romani, cu scopul de a infiinta si opera magazine Auchan in Romania.

 

Potrivit reprezentantilor companiei, majorarea participatiei Auchan la capitalul societatii a fost prevazuta inca de la stabilirea parteneriatului intre actionari. In momentul infiintarii MGV Distri-Hiper, grupul Auchan detinea 29% din companie, alte 20 de procente, detinute de un grup de investitori privati romani, fiind cumparate in noiembrie anul trecut.

 

Auchan a semnat un acord de cumparare a celor 51 de procente detinute de fondatorii societatii, potrivit unui anunt de ieri al companiei. Transferul titlurilor se va efectua in cursul anului acesta, dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei.

 

"Aceasta operatiune este o dovada a ambitiei Auchan in Romania. Dorim sa ne continuam dezvoltarea pe termen lung in aceasta tara (…), care are un puternic potential de crestere", a declarat Christophe Dubrulle, presedintele consiliului de administratie al grupului Auchan.

 

Auchan este o companie franceza infiintata in urma cu 40 de ani. In prezent, aceasta opereaza hipermarketuri, supermarketuri, centre comerciale si o banca in 12 tari din Europa si Asia, avand o cifra de afaceri de 36,7 miliarde de euro in 2007. In Romania, primul hipermarket Auchan a fost deschis in 2006. In prezent, lantul cuprinde sase hipermarketuri si un supermarket, alte doua hipermarketuri urmand a fi deschise anul acesta.

 

Philippe le Grignou a fost numit presedinte al MGV Distri-Hiper, compania care numara 3500 de angajati la sfarsitul lui 2008. Regis Mougel ramane in continuare director general al retelei Auchan in Romania.

 

Principalii competitori ai lantului Auchan pe segmentul de hipermarketuri sunt Carrefour si Real.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/auchan-preia-operatorul-hipermarketurilor-sale-din-romania-3771139
3771139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.