Arctic a crescut la intern si a scazut la extern

Postat la 12 august 2008 10 afişări

Arctic a incheiat primul semestru al acestui an cu afaceri de 46,4 de milioane de euro pe piata locala, in crestere usoara comparativ cu perioada similara din 2007, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 45,5 de milioane de euro.

Compania de electrocasnice a realizat un volum de vanzari de peste 667.000 de unitati, dintre care aproape jumatate au fost comercializate pe piata din Romania, iar restul de 355.500 de unitati fiind destinate exporturilor, cifra in scadere cu 13% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Per ansamblu, cele mai vandute produse au fost aparatele frigorifice, reprezentand peste 500.000 de unitati si venituri in valoare de 75,2 de milioane de euro.

Mai mult de jumatate din aparatele frigorifice produse in Romania sunt destinate exportului, potrivit lui Ugur Kayali, directorul general al Arctic.„In prima jumatate a anului 2008, vanzarile din Romania au crescut usor pe fondul unei piete cu o crestere ponderata, sub nivelul inregistrat anul trecut", spune Kayali.

In 2007, Arctic a inregistrat o cifra de afaceri de 224,3 de milioane de euro, cu un volum total al vanzarilor de peste 1,5 milioane de unitati.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
electrocasnice,
Arctic
/actualitate/afaceri/arctic-a-crescut-la-intern-si-a-scazut-la-extern-2916930
2916930
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.