Allianz-Tiriac Asigurari incheie primul trimestru in scadere cu 7%

Autor: Ana Raduta Postat la 16 mai 2011 12 afişări

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat primul trimestru al anului 2011 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 256,4 milioane de lei, in scadere cu 7% fata de aceeasi perioada din anul anterior.

Profitul inainte de impozitare ramane insa pe plus, inregistrand o valoare de circa trei milioane de lei. "Am inregistrat o crestere a veniturilor pentru intreg portofoliul non-auto, iar aceasta evolutie reduce gradul de dependenta de activitatea de asigurari auto. In ceea ce priveste profitabilitatea, vedem primele semnale de imbunatatire a rezultatelor operationale pe clasele de asigurari auto, ca urmare a intaririi politicii de subscriere prudentiala a riscurilor aferente asigurarilor Casco si RCA", spune Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

In primele trei luni din 2011, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 231,7 milioane de lei, cu aproape 9% mai putin decat in acelasi interval din 2010. Scaderea a fost generata exclusiv de evolutia claselor de asigurari Casco si RCA, care, impreuna, au contabilizat un nivel al subscrierilor de 165,2 milioane de lei in primul trimestru, cu 31 milioane lei mai putin decat in primul trimestru al anului anterior.

Influenta asupra veniturilor a subscrierilor mai mici din activitatea de asigurari auto a fost partial compensata de evolutia pozitiva a portofoliului de asigurari generale non-auto. La nivelul acestuia, veniturile au inregistrat o crestere de peste 14%, de la 58,2 milioane de lei in primul trimestru din 2010, la 66,5 milioane de lei in 2011. In aceste conditii, ponderea portofoliului non-auto in total venituri din asigurari generale a crescut cu circa 6%, pana la 29%.

Si activitatea de asigurari de viata a avut o evolutie de 10%, de la 22,5 milioane de lei in primele trei luni din 2010, la 24,7 milioane de lei in trimestrul unu din 2011. "Ne propunem sa inregistram, in continuare, o crestere a afacerilor de asigurari generale non-auto. In acelasi timp, anticipam o stabilizare a nivelului veniturilor din asigurari Casco, in conditiile in care procesul de <curatare> a acestui portofoliu a fost, in cea mai mare parte, finalizat. Vrem, de asemenea, sa mentinem tendinta de crestere a volumului de asigurari de viata", spune Rangam Bir.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/allianz-tiriac-asigurari-incheie-primul-trimestru-in-scadere-cu-7-8268731
8268731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.