31.750 lei strânşi pentru incubatoare, în maternităţi din 15 oraşe

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 octombrie 2012 30 afişări

Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat în octombrie, campania ”Bun venit pe lume!” prin care îşi propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităţilor din 15 oraşe, dar şi informarea publicului asupra nevoii de implicare în reducerea mortalităţii infantile la noi în ţară.

Conceptul creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1900 de body-uri, reprezentând o medie a deceselor anuale înregistrate în rândul bebeluşilor (în 2011 s-au înregistrat 1850 de decese, conform INS), au fost amplasate în trei locaţii din Bucureşti: Bucureşti Mall, Plaza România şi parcul Herăstrău. Timp de două zile, pe 6 şi 7 octombrie, pentru 50 de lei strânşi din donaţii un body a fost înlăturat de pe suport pentru a fi trimis copiilor din maternităţi.

635 de body-uri au fost donate zile astfel: 292 în Bucureşti Mall, 250 în parcul Herăstrau şi 93 în Plaza România. Totalul banilor strânşi din donaţii este de 31.750 lei. "Am vrea să mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie: voluntarilor Salvaţi Copiii pentru energie şi efortul depus în toate aceste zile, partenerilor noştri, partenerilor media şi, nu în ultimul rând, fiecărei persoane care a donat, contribuind astfel la şansa la viaţă a copiilor noştri. Prin programul 'Fiecare copil contează' dorim să acordăm un ajutor maternităţilor prin dotarea acestora cu incubatoare, deoarece majoritatea copiilor care mor în primul an de viaţă sunt copiii născuţi prematur", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Contribuţii în bani se mai pot face trimiţând sms la numărul 8864 sau pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume/ până la încheierea campaniei, în 31 decembrie.Campania 'Bun venit pe lume' continuă cu strângerea de fonduri prin evenimente organizate în mai multe localităţi din ţară, dar şi prin comunicarea numărului de sms la care se pot face donaţii, prin spot TV, radio şi online.Până în acest moment, prin programul "Fiecare Copil Contează", Organizaţia Salvaţi Copiii a donat echipamente medicale maternităţii Cantacuzino din Bucureşti şi maternitaţii din Adjud (judeţul Vrancea) în valoare de 172.500 de lei, iar în comunităţile în care s-a desfăşurat programul în 2011 nu s-au mai înregistrat decese în rândul copiilor cu vârsta mai mică de un an.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2010, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 decese în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1850 în 2011, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9,4 la 1000 de copii născuţi vii în 2011 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare patru secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţa reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol - Reckitt Benckiser România - "Fiecare copil contează" - îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 - 2015.

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile - copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. în cei 22 de ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/31-750-lei-stransi-pentru-incubatoare-in-maternitati-din-15-orase-10263630
10263630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.