Undite contra rechini

Postat la 20 martie 2007 2 afişări

SUA. La 18 ianuarie 2007, Securities and Exchange Commission (SEC) a supus dezbaterii publice doua seturi de propuneri de reglementari pentru fondurile de investitii. In primul rand, le este permis sa investeasca in asemenea fonduri doar persoanelor care dispun de un venit net de 1 milion de dolari, impreuna cu familia (sau venituri anuale de 200.000 de dolari in fiecare din ultimii doi ani), si care, la momentul cand cumpara titluri in cadrul unei oferte private lansate de un astfel de fond, au deja angajate investitii de cel putin 2,5 milioane de dolari.  In plus, vehiculele de investitii va trebui sa fie total transparente si sa se inregistreze la SEC alaturi de investitori si de managerii fondurilor.  O serie de propuneri asemanatoare ale SEC au fost respinse in justitie in urma cu un an.

 

CANADA. Statul canadian a anuntat tot la inceputul anului ca va propune, prin intermediul Canadian Securities Administrators – un grup de reglementare a pietei financiare – ca si managerii vehiculelor de investitii sa se inregistreze la autoritatea de reglementare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Undite contra rechini
/special/undite-contra-rechini-1008595
1008595
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.