La inceput a fost Islanda

Postat la 03 februarie 2009 16 afişări

O tara insulara care s-a indatorat excesiv si a cheltuit mai mult decat isi putea permite, o moneda care se prabuseste si un sistem financiar care e in pragul nationalizarii. Nu, nu e Islanda; ar putea fi Marea Britanie.

Pentru ca lira sterlina a ajuns la minimul ultimelor decenii, iar bancile britanice cer ajutoare financiare tot mai mari din bani publici, nu mai e de mirare ca unii comentatori au inceput sa vorbeasca despre Londra ca despre un “Reykjavik de pe Tamisa”. Iar vestile ca pierderile bancare tot mai mari ale Marii Britanii au necesitat inca o transa de ajutor guvernamental amintesc flagrant de scenariul Statelor Unite.

 

Incercarile Washingtonului de a stabiliza institutiile financiare au esuat, cel putin pana acum. Iar administratia Obama, impreuna cu restul lumii, ar putea sa vada de acum in Marea Britanie cam cum arata o nationalizare de banca si ce ar putea ea sa insemne pentru bancile americane.

 

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/special/la-inceput-a-fost-islanda-3857144
3857144
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.