Fără ardere, fum sau scrum

Autor: Georgiana Călin Postat la 13 decembrie 2016 4062 afişări

Fără ardere, fum sau scrum

Anul trecut, Philip Porris a lansat în România dispozitivul IQOS – un produs ce permite folosirea ţigaretelor fără ardere şi elimină, astfel, principalele substanţe nocive eliberate de ţigarete în timpul combustiei.

ELEMENTUL DE NOUTATE:

IQOS este un dispozitiv cu un sistem electronic special conceput pentru a controla temperatura la care este încălzit tutunul, la o valoare constantă de 350 de grade Celsius, astfel încât să nu existe ardere (combustia începe, în mod normal, la o temperatură de peste 700 de grade Celsius). Pentru a încălzi tutunul, IQOS foloseşte o lamă unică, realizată din argint, aur şi platină, placată cu ceramică, şi, de asemenea, HEETS (rezerve de tutun umed care se folosesc exclusiv cu acest dispozitiv). Compania este prima de profil care a lasat un astfel de produs pe piaţa din România.

EFECTELE INOVAŢIEI:

În absenţa arderii, nu mai există gudron şi monoxid de carbon, unii dintre principalii constituenţi nocivi eliberaţi în timpul procesului arderii fiind eliminaţi. Pentru că nu există combustie, deci nici fum, dispozitivul are mai multă libertate pentru a fi utilizat în spaţiile închise (excepţie fac mijloacele de transport public).

În timpul utilizării iQOS, vaporii de tutun se disipează mai repede decât fumul de ţigară, conform unui studiu online desfăşurat de Ipsos, în aprilie, pe 223 de utilizatori de iQOS. De asemenea, după utilizarea unui HeatStick, senzaţia şi gustul care rămân în gură sunt mai puţin neplăcute decât după fumarea unei ţigari, conform aceluiaşi studiu.

DESCRIERE:

Conceput şi dezvoltat la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Philip Morris din Neuchatel, Elveţia, IQOS este rezultatul unui proces complex de inovaţie care a durat 13 ani şi a reunit de la oameni de ştiinţă până la ingineri, designeri de produs şi specialişti în marketing. IQOS a apărut ca răspuns la nevoia de a reduce riscul individual şi efectele nocive pentru populaţie, comparativ cu fumatul ţigărilor care ard. Între 2008 şi 2014, anticipând direcţia în care se îndreaptă societatea, compania a investit peste 2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea produselor cu risc redus (Reduced Risk Products), din care face parte si IQOS.

Produsul a fost lansat pentru prima dată în 2014, în Japonia. În 2015, România a fost cea de-a patra ţară în care produsul a fost pus pe piaţă, după Japonia, Italia şi Elveţia. Astăzi, produsul este disponibil în România, Japonia, Elveţia, Italia, Portugalia, Germania, Monaco, Rusia şi Grecia. În 2017, planul de extindere cuprinde în jur de 30 de pieţe la nivel mondial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fum,
dispozitiv,
tutun,
elvetia,
folosire,
romania,
grade

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.