Poza de familie cu oligarhi

Postat la 01 octombrie 2008 7 afişări

Nu va suparati, dar chiar nu aveti nimic mai bun de facut decat sa visati la reconciliere intre Traian Basescu si membrii viitorului guvern? Eu cred ca ultimii patru ani spun destule.

“Voi lucra cu orice guvern care nu este asociat cu oligarhi”, a spus presedintele in fata salii aproape goale a Parlamentului. In aceeasi clipa, undeva in afara Casei Poporului, probabil ca Emil Boc nu si-a putut stapani o lacrima, Mircea Geoana un chiot de bucurie, iar Calin Popescu-Tariceanu un oftat. Analisti cu morga s-au grabit sa fie primii care sesizeaza metanoia prezidentiala si reintoarcerea catre popor a primului politician al patriei; politicieni cu un mare grad de naivitate – Ion Iliescu nici nu stia cata dreptate ii va aduce viitorul apropiat – s-au repezit sa salute “disponibilitatea presedintelui de a lucra cu un guvern care va reprezenta vointa electoratului”. Intre timp, dupa cum spune si reclama, marmota invelea ciocolata in staniol, iar Traian Basescu insusi isi flexa, nu-i asa, argumentele populiste pentru viitoarea infruntare.

 

Daca gresesc, sa-mi fie cu iertare, dar eu citesc altfel declaratia presedintelui: “niciun guvern format cu PNL sau PSD nu va avea liniste cu mine, iar PD-L ar face bine sa-si vada lungul nasului”.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
politica,
Mihai Mitrica
/opinii/poza-de-familie-cu-oligarhi-3249658
3249658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.