Opinie Andra Stroe, jurnalist BM, 100 TINERI MANAGERI DE TOP: O invitaţie pentru a privi în trecut, prezent şi viitor

Autor: Andra Stroe Postat la 04 august 2021 65 afişări

Opinie Andra Stroe, jurnalist BM, 100 TINERI MANAGERI DE TOP: O invitaţie pentru a privi în trecut, prezent şi viitor

Citind, la corectura finală, fişele candidaţilor din această ediţie a anuarului Tineri Manageri de Top am trecut prin felurite stări, de la amuzament la nostalgie. Pentru că nu ai cum să nu te amuzi când descoperi fel de fel de meserii la care managerii de astăzi visau când erau mici, cum ar fi cea de cowboy, şofer de ambulanţă, Captain Planet sau preot ziua şi seara dansator. Nostalgia şi-a făcut şi ea loc pentru că mi-am adus aminte de propria-mi copilărie şi de visele pe care le aveam, unele diametral opuse faţă de persoana care sunt astăzi.

Să citesc răspunsurile voastre, să aflu ce înseamnă pentru voi jobul ideal, fie că e acela de a fi primarul unei comunităţi, de a te afla la cârma propriului business sau că de fapt acest concept este o iluzie, a fost inspiraţional. La fel cum au fost şi cărţile pe care le-aţi recomandat, sfaturile pe care le-aţi primit de la părinţi sau de la mentorii voştri, lecţiile pe care le-aţi deprins de-a lungul anilor sau propriile formule ale succesului, după care vă ghidaţi în carieră şi în viaţă.

M-au fascinat, de asemenea, definiţiile voastre pentru liderul ideal. Unii l-aţi „compus” din lideri celebri, spunând că acesta ar trebui să aibă „viziunea lui Steve Jobs, capacitatea de execuţie a lui Jeff Bezos şi tenacitatea lui Warren Buffet”. Alţii i-aţi prezentat calităţile sau aţi ales să spuneţi ce ar trebui să facă un lider pentru a merita acest titlu, în timp ce o parte aţi ales să exemplificaţi, asociind imaginea liderului perfect cu personalităţi ca Iisus sau Nelson Mandela, de pildă. Probabil, dacă am pune cap la cap toate calităţile menţionate de voi, am reuşi să facem, într-adevăr, portretul unui lider perfect.

Mulţi aţi descris şi calităţile pe care aţi vrea să le aibă colegii voştri, şi nu puţini aţi fost cei care aţi spus că acesta trebuie să fie onest, la fel cum mulţi aţi fost cei care l-aţi numit pe Elon Musk drept CEO-ul pe care îl admiraţi cel mai mult.

Şi pentru că invitaţia din acest an v-a provocat să vă uitaţi, deopotrivă, spre trecut, prezent şi viitor,  fiecare a proiectat viitorul în felul său, fie că acesta este unul distractiv, mai puţin poluat sau colorat în nuanţe de albastru şi de roz. Cred că, după un an ca 2020, toate variantele propuse de voi sună bine!

Andra Stroe este redactor Business MAGAZIN


Metodologie

Anuarul 100 tineri manageri de top include în fiecare an poveştile a (circa) 100 de tineri din mediul de business local, în fiecare an diferite faţă de anii anteriori. Criteriile de înscriere au fost publice pe site-ul Business MAGAZIN şi includ detalii precum: vârsta de până în 40 de ani (inclusiv), un rol de management într-un departament conectat la activitatea de bază a companiei (o multinaţională de top sau un business antreprenorial cu venituri de peste 1 mil. euro/model de afaceri atipic), precum şi să nu mai fi apărut în ediţiile anterioare ale catalogului, fie şi activând într-o altă companie.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.