A studiat dreptul apoi a avut o carieră în televiziune. Acum conduce un brand de mobilă de lux

Postat la 16 august 2017 295 afişări

Ideea unei afaceri s-a concretizat pentru Diana Şucu în 2013, când a deschis primul magazin Ethan Allen din Europa Centrală şi de Est, specializat în mobilier şi amenajări interioare.

A studiat dreptul apoi a avut o carieră în televiziune. Acum conduce un brand de mobilă de lux

Parcursul profesional anterior a fost unul atipic: a studiat dreptul (este licenţiată în această disciplină şi a absolvit şi un master în drept), iar apoi a avut o carieră în televiziune şi a lucrat ca prezentator de ştiri în cadrul postului public.

„Iniţial, am vrut să deschid o galerie de artă, apoi am avut în vedere deschiderea unei grădiniţe”, descria antreprenoarea într-un interviu anterior acordat revistei Business MAGAZIN gândurile avute înaintea debutului antreprenorial, după o pauză în care s-a dedicat familiei.

Familia a reprezentat în continuare principalul pilon din viaţa Dianei Şucu şi după lansarea propriei afaceri. „Rolul meu principal este şi va fi să rămân mamă. Însă îmi place să cred că sunt un om obişnuit, modest care a atins standarde înalte profesionale, sociale dar şi financiare prin muncă”, povesteşte ea.

În ceea ce priveşte implicarea anumitor oameni de afaceri în societate, în contextul climatului volatil al mediului de afaceri, Diana Şucu cataloghează drept lăudabilă implicarea lor. Ea este de părere că Executivul ar trebui să încurajeze munca şi independenţa economică.

Dacă ar fi pentru o zi preşedinte, Diana Şucu s-ar concentra pe trei direcţii principale: 1. Protejarea independenţei justiţiei - „Cu pârghiile pe care legea i le pune la dispoziţie, preşedintele trebuie să garanteze libertatea magistraţilor de a impune legea.” 2. Concentrarea tuturor resurselor disponibile în România în educaţie: „Şcoli mai bune, profesori mai bine plătiţi, acces la informaţii corecte.” 3. Impunerea României în Europa pentru protejarea intereselor externe şi a Europei în România pentru protejarea democraţiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.