100 TINERI MANAGERI DE TOP - Simona Andrei, CEC Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 iunie 2012 658 afişări

„Pot spune că sunt cel mai tânăr manager al CEC Bank chiar de la momentul când m-am alăturat echipei, 13 februarie 2008”, afirmă Simona Andrei, care după patru luni ca project manager a devenit director financiar, funcţie pe care o ocupă şi în prezent. Simona Andrei coordonează o echipă de 10 oameni si se consideră „în primul rând colegul şi prietenul lor şi apoi şeful acestora”.

Rememorează un moment care s-a petrecut acum şapte ani, "când dl. preşedinte Gheţea mi-a vorbit despre calităţile necesare unui bun bancher şi ce ar trebui să facă un tânăr care a plecat pe acest drum şi doreşte să facă performanţă. De atunci îmi completez şi adaptez scara valorilor umane şi profesionale la necesităţile actuale de viaţă şi profesie. Drumul a fost greu, continuă, dar o viaţă fără valori este lipsită de sens şi conţinut. Încerc, sper cu succes, să îi urmez sfaturile". Consideră că pentru un tânăr manager, "respectul, iniţiativa, creativitatea, capacitatea de soluţionare a problemelor sunt calităţi esenţiale", dar la fel de importante sunt pregătirea profesională, capacitatea de a învăţa, de a studia în aria de expertiză, comunicarea, gândirea analitică, diplomaţia, flexibilitatea".

Vizibil mândră de banca unde lucrează, aminteşte că de la relansarea din mai 2008 şi până acum, CEC Bank a urcat de pe locul 9 pe locul 4 în topul băncilor în funcţie de active. Simona Andrei a absolvit Managementul la ASE în 2002, este doctor în Economie - Management şi are diploma ACCA (DipIFR). A lucrat doi ani la Ernst & Young (2002-2004) ca auditor, apoi la Libra Bank (2004-2005) ca auditor intern şi responsabil de departamentul de risc şi control, la Alpha Bank (2005-2007) ca reporting officer, după care s-a ocupat de project management la UniCredit Ţiriac Bank până în 2008. "Cred în valorile ortodoxiei şi ale familiei, sunt căsătorită de 4 ani şi am o fetiţă, Ilinca Maria, în vârstă de 1 an. Cred că un echilibru al relaţiei profesie-familie poate reprezenta cheia unor viitoare realizări personale."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-simona-andrei-cec-bank-9704613
9704613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.