VITRINA CU PREMII

Postat la 08 august 2006 1 afişăre

Pentru imaginea companiilor conteaza, in afara de certificarile de baza pentru managementul calitatii, si premiile obtinute pentru calitate. Trei sunt premiile cele mai relevante pe plan international:

 

MALCOLM BALDRIGE NATIONAL QUALITY AWARD: Premiaza companiile americane care ofera cea mai buna calitate. Criteriile pornesc de la cele comerciale si merg pana la management. Prima castigatoare a fost Motorola, in 1988, urmata, printre altii, de Cadillac, AT&T, Texas Instruments, Xerox, Boeing, Ritz-Carlton Hotel.

 

EFQM EXCELLENCE AWARD: Este echivalentul european al Malcolm Baldrige Award si este acordat, de 15 ani, de catre European Foundation for Quality Management.

 

DEMING PRIZE: Parte a cultului pe care il au japonezii pentru Edwards Deming, socotit unul din principalii artizani ai cresterii calitatii produselor japoneze. Este acordat de Japanese Union of Scientists Engineers atat companiilor locale, cat si celor straine care opereaza in Japonia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VITRINA CU PREMII
/cover-story/vitrina-cu-premii-1051976
1051976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.