Suntem la limita catastrofei, ca sa fim cinstiti“

Postat la 01 februarie 2006 2 afişări

Saptamana trecuta, la dezbaterea CLUB BUSINESS pe tema consolidarii din industria asigurarilor a fost atinsa si problema crizei de oameni. Dezbaterea a fost publicata integral in numarul nostru din 18 mai 2005, sub titlul "Febra pe piata asigurarilor".

Saptamana trecuta, la dezbaterea CLUB BUSINESS pe tema consolidarii din industria asigurarilor a fost atinsa si problema crizei de oameni. Dezbaterea a fost publicata integral in numarul nostru din 18 mai 2005, sub titlul "Febra pe piata asigurarilor".

BUSINESS Magazin: Exista un deficit de personal, avand in vedere cresterile si achizitiile? Practic, in piata sunt aceeasi oameni de vreo 4-5 ani, mai ales la top-management. 

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Major.

DAN ODOBESCU (Unita - Wiener Städtische): E la limita catastrofei, ca sa fim cinstiti.

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Bancile sunt de departe intr-o situatie mult mai fericita. Nu as putea spune ca sunt in situatia ideala, dar stau mult mai bine.

ROZAURA STANESCU (BRD): (...) Depinde si de esaloanele la care facem referire.

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Vorbeam de top management, in primul rand. Dar nu numai, ca nu-ti ajung numai managerii.

DAN ODOBESCU (Unita - Wiener Städtische): La nivelul de top, in urmatorii cinci ani, o sa se mestece in aceeasi oala si nu are in cinci ani ce sa se dezvolte, ca nu are de unde, din nimic.

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Totusi, mai sunt niste tinerei mai destupati la cap.

BUSINESS Magazin: Dar este o piata asa de inchisa incat nu pot veni oameni din afara? 

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Nu pot veni oameni din afara.

BUSINESS Magazin: Nu pot veni, de exemplu, din banci?

NICOLAE CRISAN: Admitem ideea - daca nu suntem de acord, macar sa o admitem pentru ca o au englezii - ca un specialist in asigurari se formeaza in cel putin opt ani de zile in Marea Britanie. Iar la noi, hai sa zicem 10-11. Cred ca gasim o explicatie.

BUSINESS Magazin: Si dupa ce se formeaza, pleaca in strainatate...

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Depinde si daca are de la cine sa invete.

BUSINESS Magazin: Dar dvs. chiar ati facut multe recrutari anul trecut, cand v-ati mutat sediul in Bucuresti. Cum ati simtit piata? De unde v-ati adus oameni?

DAN ODOBESCU (Unita - Wiener Städtische): De fapt, am angajat vreo 90, am dat afara 120. Insa din cei angajati proaspat am dat afara maximum 10%.

BUSINESS Magazin: Din ce sectoare pot sa mai vina oamenii catre asigurari?

CRISTIAN CONSTANTINESCU (Allianz-Tiriac): Din banci, fara discutie. Numai ca bancile s-au consolidat un pic inaintea noastra si e greu sa faci fata la pretentiile salariale. Salariile din sectorul bancar sunt mult mai bune decat cele din asigurari.

Urmărește Business Magazin

/cover-story/suntem-la-limita-catastrofei-ca-sa-fim-cinstiti-1048461
1048461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.